Система імітаційного моделювання криптографічних протоколів - Г.М. Саксонов; О.А. Жукова; Ю.А. Мілінчук (Збірник наукових праць Харківського національного університету Повітряних Сил)
У статті розглянута клієнт-серверна система для імітаційного моделювання роботи криптографічних протоколів і можливих атак на них. Запропоновано структуру системи моделювання, принцип формування компонент криптографічного протоколу і порядок рольової взаємодії його учасників. Представлена програмна реалізація редактора протоколів, який дозволяє сформувати символьну, вербальну і обчислювальну специфікації. Запропоновано рекомендації щодо застосування системи.