Addendum to the type catalogue of the malacological collection in the Museu de Ciències Naturals de Barcelona - A. Martínez-Ortí; M. Prieto; F. Uribe (Arxius de Miscel-lània Zoològica)
Noves aportacions al catàleg d’exemplars tipus de la col·lecció malacològica del Museu de Ciències Naturals de Barcelona S’amplia el catàleg d’exemplars tipus de mol·luscs del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, publicat l’any 2008, amb nou material corresponent a 42 tàxons de mol·luscs continentals de la península Ibèrica, les illes Balears i les Canàries. La majoria d’espècimens pertanyen a les col·leccions històriques del Museu o a la col·lecció malacològica de Miquel Bech, donada a la institució el 2009. Per a cada tàxon representat s’aporta, entre d’altres dades, informació relativa a la categoria del tipus, el nombre  d’exemplars, la procedència geogràfica, els espècimens tipus custodiats en altres institucions i l’estatus taxonòmic actual, amb indicació, si escau, dels textos de referència pel que fa a actes nomenclaturals. El catàleg inclou així mateix una breu galeria d’imatges de tipus per a cada tàxon.