Шляхи удосконалення розвідувального забезпечення бойового застосування ракетних військ і артилерії - С.О. Шуляков; В.Б. Бзот; Є.І. Жилін; Н.В. Шигімага; А.А. Артеменко (Збірник наукових праць Харківського національного університету Повітряних Сил)
В статті розглянута система розвідки, як складова інформаційного забезпечення функціонування автоматизованої системи управління (АСУ) підрозділів ракетних військ і артилерії (РВіА). Проведено аналіз особливостей АСУ польової артилерії Advanced Field Artillery Tactical Data System, що є складовою АСУ армійського корпусу Сполучених Штатів Америки та багаторівневої АСУ ADLER II сухопутних військ збройних сил Німеччини. Визначено, що можливим шляхом вдосконалення системи розвідувального забезпечення РВіА є організація отримання розвідувальної інформації про об’єкти противника від усіх органів військового управління тактичної та оперативної розвідки (засобів розвідки), що діють у зоні відповідальності (смузі оборони, наступу) угруповання військ.