Особливості типів конструкцій cучасних меблів трансформерів - I. Kuznetsova; V. Us; Y. Zalizko (теорія та практика дизайну)
Особливості конструкцій меблів-трансформерів залежать від ідеї виробу та від функціонального призначення. Розвиток трансформерів з декількома функціями та трансформаціями було обумовлено появою обмеженого за площею житла. Було виявлено основні типи конструктивних рішень сучасних меблів-трансформерів: каркасні, безкаркасні, вмонтовані каркасні.