Eğitim Fakültesi Öğrencilerinin Zaman Yönetimi ve Stres Algılarının İncelenmesi - Kaya Yıldız (Sakarya University Journal of Education)
Bu araştırmanın amacı; Eğitim Fakültesi son sınıf öğrencilerinin zaman yönetimi ile stres algıları arasındaki ilişkiyi belirlemektir. Araştırmanın çalışma grubunu 2017-2018 eğitim öğretim yılı bahar döneminde Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi son sınıfta öğrenim gören 442 öğrenci oluşturmaktadır. Araştırma verileri, Zaman Yönetimi Ölçeği ve Algılanan Stres Ölçeği ile toplanmıştır. Öğrencilerin Zaman Yönetimi algıları “orta” düzeydedir. Öğrencilerin Stres algıları da “orta” düzeydedir. Öğrencilerin Zaman Yönetimi ve Stres algılarında cinsiyet değişkenine göre anlamlı bir farklılaşma bulunmamaktadır. Öğrencilerin zaman yönetimi algılarında akademik ortalama değişkenine göre anlamlı bir farklılaşma bulunmaktadır. Öğrencilerin Zaman Yönetimi ve Stres algıları arasında negatif yönde orta düzeyde bir ilişki olduğu sonucuna ulaşılmıştır.