Екі зоналы асқын өткізгіштерде аралық жəне аралас күйлердің қатар болу мүмкіндігі туралы (магний дибориді негізінде) - D.M. Sergeyev; G.T. Ospanova; А.O. Zhumakhan; K.Sh. Shunkeyev (Қарағанды университетінің хабаршысы. Физика сериясы)
Мақалада магний дибориді тəрізді Абрикосов критерийі орындалмайтын   екі зоналық асқын өткізгіштердің типін анықтауға арналған жұмыстарға шолу жасалған. «1-типті асқын өткізгіш–диэлектрик–2-типті асқын өткізгіш» джозефсондық ауысымы негізінде қарастырылып отырған асқын өткізгіштердің типі |a1|,|a2| феноменологиялық коэффициенттері мен температураға тəуелді екендігі көрсетілген. Осыған орай магний диборидінде асқын өткізгіштіктің жаңа типі — «1,5- типті асқын өткізгіштіктің» орын алуы əлі нақты дəлелденбеген. Біздің ойымызша, бұл құбылыс сыртқы əлсіз магнит өрісінің əсерінен асқын өткізгіштерде аралық жəне аралас күйлердің қатар болуынан пайда болуы мүмкін.