Метод завадостійкого кодування мовного повідомлення з прихованим вбудовуванням додаткової інформації - В.В. Парфило; А.Е. Бекіров; В.В. Парфило; С.А. Ковтуненко (Збірник наукових праць Харківського національного університету Повітряних Сил)
У статті розглядається актуальне питання підвищення рівня інформаційної захищеності авіації Повітряних Сил Збройних Сил України на основі використання методу завадостійкого кодування. Проводиться аналіз штатного обладнання обміну даними та існуючих методів кодування мовного повідомлення, формулюються основні недоліки. Для усунення виявлених недоліків пропонується використання завадостійкого коду Хеммінга, який передбачає виявлення та виправлення помилок, які виникли під час передачі мовного повідомлення. На основі кодування Хеммінга розроблений метод для приховування додаткової інформації в мовному повідомленні. Створено систему прямого та зворотного кодування на основі розробленого методу.