Дипломатична діяльність УНР: 1917-1919 рр. - Andriy Stetsyuk; Vitaliy Makar (Історико-політичні проблеми сучасного світу)
Дана стаття присвячена дослідженню спроб та зусиль Української Народної республіки від її проголошення Третім Універсалом Української Центральної Ради, а також за Гетьманату і Директорії УНР вступити у міждержавні зносини, досягти міжнародно-правого визнання української державності, отримати підтримку у боротьбі із зовнішньою агресією напередодні та на початку Паризької мирної конференції.