Kendini Bulmak - Ali Osman Öztürk (Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi dergisi)
Kendini aramak hep dinle ilişkili olmuştur, çünkü: Özümüz, bizim çekirdeğimizdir, ve bu çekirdek tanrısaldır. Bundan daha sonraki bölümlerde sık sık söz edeceğiz. Kendini bulmak, kendi içimizdeki ve başkalarının içindeki tanrısal özün bulunmasıdır. Başkasının içindeki! Bu önemli. İnsan kendisi gibi ancak başkaları sayesinde olur ve başkalarıyla birlikte ve duruma göre başkalarına karşı, özellikle de onu kendi içine giden yolda engelleyenlere karşı. Bir kimse yalnız başına kendisi için kendini asla bulamaz.