DERGİ KAPAKLARINDA KULLANILAN HABER BAŞLIKLARININ DİLİ VE SÖYLEMİ: DİYET VE MODA HABERLERİ ARACILIĞIYLA OLUŞTURULAN KADIN KİMLİKLERİ - Ayşe Çatalcalı; Seda Olgundeniz (Selçuk İletişim)
Bu çalışmanın amacı, dergi kapaklarında yer alan haber başlıklarının hangi dilsel yapı ve söylemsel stratejiler uygulayarak kadın kimliğini inşa ettiklerini ortaya çıkarmaktadır. Bu nedenle, Doğan&Burda grubuna ait dergi kapaklarında yer alan haber başlıkları ele alınmakta ve öncelikle diyet ve moda haberlerinde kadın tüketicilerin kalıplaştırılan haber dili saptanmaktadır. Araştırmada, Doğan Burda grubu (Doğan Yayın ve Burda Gmbh ortaklığı) bünyesinde yer alan Elele, Lezzet, Evim, Seda Magazin, Burda dergileri olmak üzere toplam 5 dergi ele alınmaktadır.