Paweł Grata, Monopole skarbowe w polityce podatkowej Drugiej Rzeczypospolitej, 2009 - Piotr M. Pilarczyk (Czasopismo Prawno-Historyczne)
Recenzja: Paweł Grata, Monopole skarbowe w polityce podatkowej Drugiej Rzeczypospolitej, Wydawnictwo Uniwersytetu Rzeszowskiego, Rzeszów 2009, ss. 544.