KİTAP ELEŞTİRİSİ: BUNU HERKES BİLİR -TARİHTEKİ YANLIŞ SORULARA DOĞRU CEVAPLAR- - Sümeyra Çalışkan (İmgelem)
2020 yılı Ocak ayında gerçekleştirilmiş kitabın bu çalışmada 2021 yılına ait altıncı baskısı değerlendirilmiştir. Kitap “tarihteki yanlış sorulara doğru cevaplar” alt başlığıyla okuyucuya sunulurken en büyük argümanlarını indirgemeci olmama ve yüzeysellikten sakınarak tarihe yaklaşma olarak ifade etmektedir. Bu yaklaşım kuşkusuz Türkiye’de tarih ilmine katkı sağlamak için dikkate alınması gereken bir ölçüt olarak hayli değerlidir. Bununla birlikte bu kitap kritik çalışmasında ülkemizde gelenekselleşmiş olan kitabı özetlenme ve tabiri caizse güzellemesini gerçekleştirmenin aksine gerçek bir kritik ortaya koyma amaçlanmıştır zira bu türden çalışmaların tarih ilmine gelişme sağlayacağı açıktır.