Питання захисту конституційних прав в контексті євроінтеграції - V. S. Yehorova (Аналітично-порівняльне правознавство)
Дана стаття присвячена захисту конституційних прав людини в контексті євроінтеграції та суспільних трансформацій в Україні. Поняттю захисту конституційних прав. Розглянуто Європейську конвенцію з прав людини, Конвенція про захист прав людини і основоположних свобод (скорочено – Європейська Конвенція з прав людини (ЄКПЛ)) прийнята відповідно до Загальної декларації прав людини з метою додержання країнами/учасниками Ради Європи та забезпечення на своїй території прав та основоположних свобод людини. Європейський суд з прав людини та основні проєкти Ради Європи.