Yılmaz, H. (2019). Din Eğitimi ve Sosyal Barış. İstanbul: DEM, 253 s. - Büşra Jalalov (Türkiye Din Eğitimi Araştırmaları Dergisi)
Günümüzde bireyler ve devletler arası ilişkileri büyük oranda olumsuz etkileyen savaş, terör, kutuplaşma, silahlanma gibi sorunların çözümü için çok çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. Bu sorunlar için önerilen çözümlere baktığımızda sadece hukuksal, siyasal düzenlemelerin tek başına yeterli olmayacağı, doğru bir eğitimin daha uzun süreli ve daha etkin bir çözüm olacağı konunun uzmanları tarafından ifade edilen bir gerçektir. Genel eğitim içerisinde ise topluluk bilincini uyandırması, hukuki kurallar bulunmadığında dahi kişileri etkileyen bir kontrol mekanizmasını barındıran telkinlerinin bulunması sebebiyle din eğitimi sosyal barışı sağlamada en etkili yöntemdir denebilir.