УПРАВЛІНСЬКИЙ КАПІТАЛ: ЕЛЕМЕНТИ СИСТЕМНОЇ ЯКОСТІ - Е. А. Кузнєцов (Ринкова економіка: сучасна теорія і практика управління)
У статті розглядаються проблеми розвитку елементів системної якості управлінського капіталу. Визначаються особливості нової реальності розвитку суспільства в умовах четвертої промислової революції. Особливо звертається увага на розвиток професійної системи менеджменту у форматі управлінського капіталу, який відповідає вимогам сучасної якості соціально-економічного розвитку суспільства. Доводиться необхідність системних змін процесу професіоналізації управлінської діяльності в Україні. Проведено пілотне структурне дослідження елементів професійної компетенції щодо формування та розвитку управлінського капіталу. Дана характеристика кожного елемента професійної компетенції членів управлінської команди. Запропоновано розглядати управлінський капітал у формі управлінської команди, яка побудована і веде управлінську діяльність на основі структурно-функціональної моделі поведінки з використанням соціокультурних показників розвитку суспільства. Визначаються деякі можливі фактори впливу сингулярності на розвиток професійного менеджменту, а також її вплив на розвиток управлінської науки, менеджмент-освіти і професійного навчання діючих кадрів менеджменту. Акцентується увага на нових завданням професійного менеджменту в умовах четвертої промислової революції.