بررسی راهبردهای پیشرفت حرفه ای مستمر: الگویی برای موفقیت مدرسان زبان انگلیسی - مونا طباطبایی یزدی; خلیل مطلب زاده; حمید اشرف; پوریا بقایی (پژوهش‌های زبان‌شناختی در زبان‌های خارجی)
ارزیابی موفقیت مدرسان در امر آموزش، و استفاده از دانش و تجربه مدرسان حرفه‌ای که توانایی تشخیص نیازهای زبان‌آموزان را دارند، در دهه‌های گذشته، به یکی از مسائل حائز اهمیت تبدیل شده است. پژوهش حاضر، به ارزیابی اهمیت و میزان تأثیر برنامه‌های پیشرفت حرفه‌ای، بر موفقیت مدرّسان، براساس دیدگاه دانش‌آموزان می‌پردازد. برای این منظور، مدل ساختاری پیشنهاد شد و از نرم‌افزار SmartPLS و رویکرد کمینة مربعات جزئی معادلات ساختاری برای بررسی آن استفاده شد. برای دستیابی به اهداف پژوهش، 316 مدرس زبان انگلیسی و 828 دانش‌ آموزدر این تحقیق شرکت کردند. یافته‌ها نشان داد که راهبردهای پیشرفت حرفه‌ای، رابطة مؤثری با موفقیت مدرسان دارد. سازه‌های «همکاری» و «به‌روز رسانی» بیشترین بار را نشان می‌دهند. سازة «تأمل» به‌طور متوسط بر «همکاری» تأثیرگذار است. دو سازة «همکاری» و «تأمل» به میزان چشمگیری، تحت تأثیر«به روز رسانی» قراردارند. نتایج تأثیر معنادار سازة «تصمیم‌گیری» بر «موفقیت مدرسان» را به‌مثابة عامل پیش‌بینی‌کنندة «موفقیت مدرسان» نشان می‌دهد.