Deniz & Çiftlikçi, Hekimhanlı Âşık Sadık Baba - Deyiş Budak (Edeb Erkan)
Bu çalışma, Ramazan Çiftlikçi ve Kemal Deniz tarafından hazırlanan “Hekimhanlı Âşık Sadık Baba Hayatı-Sanatı-Bütün Deyişleri” başlıklı eseri değerlendirmektedir. Malatya’nın Hekimhan ilçesine bağlı Hasançelebi Belediyesi’nin katkılarıyla yayınlanan bu eser, ilk baskısının yoğun ilgi görerek kısa sürede tükenmesinin ardından ikinci kez basılmıştır. Âşık Sadık Baba’nın Türk edebiyatı ve Alevi Bektaşi kültüründeki önemini ortaya koyan bu eser, sadece âşığın geniş kitlelere tanıtılmasını değil, aynı zamanda deyişlerinin toparlanması noktasında da önemli bir kaynak olmuştur. Eser, Sadık Baba’nın hayatı, sanatı ve bütün deyişlerini detaylı bir şekilde ele alarak onun kültürel mirasını koruma ve geniş kitlelere yayma amacı taşımaktadır.