Особливості застосування дистанційного навчання у військовій освіті - Садовий К.В.; Атаманський Д.В.; Кузнєцов О.Л.; Ковальчук А.О.; Ясечко М.М.; Дзігора О.М. (Збірник наукових праць Харківського національного університету Повітряних Сил)
Розглянуті три інтегровані фактори щодо використання дистанційного навчання у військовій освіті: технологічний, педагогічний та організаційний. Запропоновані прийнятні для військової освіти типи техно-логій дистанційного навчання, показані їх переваги та недоліки. На основі аналізу основних типів організа-ційних структур дистанційної освіти показані шляхи їх використання для підготовки військових фахівців. Проведений аналіз основних типів організаційних структур дистанційної освіти дозволяє виділити ті з них, які можливо застосувати у сфері військової освіти. Також показані особливості їх застосування у освіт-ньому процесі військових навчальних закладів. Розгляд основних типів організаційних структур дистанцій-ної освіти показує, що серед існуючих на сьогодні типів вищезгаданих структур прийнятними для сфери військової освіти є підрозділи заочної (дистанційної) освіти в традиційних університетах, консорціум уні-верситетів, а також відкриті університети. При цьому заходи практичної підготовки неможливо здійснювати за допомогою дистанційного навчання, яке тільки дає теоретичну підготовку та підготовку до практичного навчання. Результати впровадження дистанційного навчання обов’язково мають бути про-аналізовані з отриманням перших результатів для подальшого його удосконалення та подальшої адаптації до сфери військової освіти.