Siose Valencia 2005 - Joan Carles Membrado i Tena (Cuadernos de Geografía de la Universitat de València)
SIOSE (Sistema d?Informació sobre l?Ocupació del Sòl a Espanya) és el sistema d?informació geogràfica amb major grau de desagregació sobre usos i ocupació del sòl que s?ha fet mai a Espanya. Aquest SIG proporciona informació objectiva, fotointerpretada a partir d?ortoimatges de satèl·lit i aèries, que descriu els distints usos i ocupacions del sòl. Per la gran quantitat d?informació que recull SIOSE (més de 157.000 polígons diferents només a València), el nombre d?estudis que se?n poden derivar és enorme, i abasta des del medi ambient i la biodiversitat, fins a l?agricultura i les àrees urbanes. Les aplicacions de SIOSE són especialment indicades per a les escales local i comarcal, pel seu alt grau de desagregació, mentre que per a escales regionals és preferible CORINE, que fins ara havia estat el SIG de referència per als estudis dels usos del sòl a València i Espanya. En aquest article compararem tots dos SIG per tal d?establir-ne les principals diferències, tant pel que fa a la classificació d?usos del sòl com a les diferents escales en què convé emprar-los.