Editorial - Narcís Figueras (Digithum)
El número 15 (2013) de la nostra revista està dedicat a un conjunt d’aportacions amb el títol «Resistencialisme i normalització: usos del passat i discursos culturals en la Catalunya contemporània». Provenen del seminari internacional del mateix títol que va tenir lloc a la UOC els dies 13 i 14 de desembre de 2012, inscrit en un projecte finançat del grup de recerca Llengua, cultura i identitat en l’era global (Identi.Cat) de la UOC. Els estudis de cas reunits aquí, resultat del primer any d’activitat del grup, esdevenen eines per a avançar en la definició dels conceptes resistencialisme i normalització, paradigmes principals de la cultura catalana contemporània, alhora que contribueixen a perfilar els camins de futur de la recerca conjunta.