Un conflicte en silenci en una regió oblidada - Carles Valle Cadafalch (Quaderns IEE)
Aquest article analitza el conflicte del Sàhara Occidental des de la perspectiva del dret internacional, posant especial èmfasi en la tensió existent entre els principis jurídics i els interessos estratègics, amb un focus particular en el paper de la Unió Europea. Tot i que la UE manifesta formalment el seu suport a les resolucions de les Nacions Unides que defensen el dret d’autodeterminació del poble sahrauí, els seus vincles econòmics, polítics i diplomàtics amb el Regne del Marroc han generat profundes contradiccions i desacords dins de les seves institucions, especialment al si del Parlament Europeu.