PLANLI DÖNEMLERDE YABANCI SERMAYENİN TÜRKİYE EKONOMİSİNE ETKİLERİ - Y. Ayşegül Atabey (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi)
Türkiye'de dışa yönelik sanayileşme ile yeni bir model yaratmak için 24 Ocak 1980 ve sonrasında yeni düzenlemelere gidilmiştir. Buıa-da temel amaç, üretim sektörünü geliştirerek üretimin daha büyük bir kısmını dışsatıma yöneltebilmektir. Bu politika ulusal ve yabancı özel yatırımların artmasına yol açmıştır. Bu doğrultuda çalışmada planlı dönemlerde yabancı sermayenin Türkiye ekonomisi üzerindeki etkileri ü-zerinde durulmuştur.