ОРГАНІЗАЦІЙНО-ТЕХНОЛОГІЧНІ ПІДХОДИ ТА МОДЕЛІ ЦИФРОВІЗАЦІЇ ОСВІТНЬОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ЗАКЛАДІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ - Ярослав Вознюк (Економіка та суспільство)
У статті розглядаються організаційно-технологічні підходи та моделі цифровізації освітньої діяльності закладів вищої освіти. Актуальність дослідження зумовлена необхідністю врахування системного підходу та формування організаційно-технологічної системи підтримки процесу цифровізації освітньої діяльності. Це передбачає аналіз та класифікацію категорій науково-освітньої продукції, що включають науково-освітні послуги та науково-освітню продукцію. Проаналізовано ключові фактори, що впливають на процеси цифрової трансформації освіти. Значну увагу приділено впровадженню організаційно-технологічних підходів та побудові гнучких структур діяльності основних підсистем закладу вищої освіти на основі впровадження замкнутого ланцюга цифрової освітньої діяльності. Цінність цього підходу полягає у виборі та формуванні результатів науково-навчальної підсистеми для створення та розширення переліку науково-освітньої продукції, яка досягається внутрішніми ресурсами закладу вищої освіти та зовнішніми підрозділами наукових установ, виробничих підприємств та органів державних структур.