Торакоабдомінальні поранення при бойовій хірургічній травмі - Ya. L. Zarutsky; A. V. Verba; V. S. Honcharuk; M. M. Davydyuk; I. V. Sobko; A. F. Shipko (Український журнал військової медицини)
В сучасних військових конфліктах у структурі санітарних втрат хірургічного профілю торакоабдомінальні поранення (ТАП) становлять близько 2%. Летальність коливається в межах 25-30% і не має тенденції до зниження.