Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Dış Mekan Kullanım ve Yeterliliğinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma - Ömer Atabeyoğlu; Yahya Bulut (Journal of Agricultural Sciences)
Kentlerde oldukça geniş alanlar kaplayan ve sayıları da yabana atılmayacak kadar çok olan kamu kurum ve kuruluşlarının dış mekanları kent gelişimi ve imajı yönünden son derece etkilidirler. Ayrıca bu kurumların kendi imajlarını ve prestijlerini de sağlamalarına destek olacak, eksik yönlerinin belirlenip, geliştirme çalışmalarına ışık tutacak kararların ve yorumların gerekliliği tartışılmaz bir gerçektir. Böylece kamu kurumları, kentin gelişimine ve fiziksel yapısına en etkili unsurlar haline gelirler. Kent gelişimine bu derece de etkili alanların tasarımları da bir bu kadar önem arz eder ve özen gerektirir. Bu amaçla, devlet daireleri, hastaneler, okullar, üniversite kampusları ve lojmanların dış mekanlarının kullanım ve yeterliliğinin değerlendirilmesine yönelik bir anket çalışması yapılmıştır. Bu anket tüm resmi kurumlar, hastaneler, okullar ve üniversitelerden bir şekilde yararlanan kişiler üzerinde gerçekleştirilmiştir