СТАНОВЛЕННЯ УКРАЇНОЦЕНТРИЧНОГО СВІТОГЛЯДУ СТУДЕНТА (НА МАТЕРІАЛІ НОВОГО ПРОЧИТАННЯ ТВОРЧОСТІ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА) - Nataliia Naumenko (Lìteraturnij Proces: Metodologìâ, Ìmena, Tendencìï)
У статті репрезентовано спосіб нового прочитання поеми Тараса Шевченка «Гайдамаки» з позицій синтезу мистецтв. Спільно зі студентами нефілологічного профілю викладачі української мови застосовують нові жанрові та стилетворчі концепти у  дослідженні архі- твору вітчизняної літератури, що відіграє значну роль у  становленні світогляду студента як носія української мови та культури.