Tüketici Hukuku’nda Kefalet Sözleşmesi - Ayşe Arat (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi)
Tüketici işlemlerinde, tüketicinin edimlerine karşılık şahsi teminat verilmesi halinde, bunun adi kefalet sayılacağına ilişkin hüküm, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile tüm tüketici işlemlerini kapsayacak biçimde bir temel ilke olarak düzenlenmiştir. Önceki 4077 sayılı TKHK.’nda sadece tüketici kredileri ve konut finansmanı için getirilen bu düzenlemenin kapsamının genişletilmesi, tüketici işlemlerine şahsi teminat veren kişilerin de bir tüketici olması sebebiyle olumlu bir gelişme teşkil etmektedir. Böylece sadece tüketici işleminin tarafı olan tüketici değil, bu işleme kefalet veren “tüketici kefil” de korunmuş olmaktadır.