Програмний інструменталізм як принцип художнього мислення виконавця (на прикладі музичних творів для флейти соло китайських композиторів XX ст.) - Yang Li (Культура України)
Розкрито сутність поняття програмного інструменталізму як принципу художнього мислення виконавця, зумовленого темброво-акустичними, органологічними та артикуляційними особливостями музичного інструмента (у контексті національної культури). Створено типологію музичних творів для флейти в супроводі фортепіано китайських композиторів ХХ ст., яка відбиває жанрово-стильові, фактурно-композиційні способи втілення ідейного задуму. Ключові слова: флейта, програмність, інструменталізм, принцип художнього мислення, жанр, стиль.