بررسی تغییرات دوره‌ای خطوط ساحلی تالاب بین‌المللی انزلی با استفاده از سنجش از دور - سید علی اکبر هدایتی; محسن محمدی گلنکش; احمدرضا پیرعلی زفره ئی; مریم فلاح; محمد فروهر واجارگاه (مجله بهره‌برداری و پرورش آبزیان)
پایش تالاب‌ها و خصوصاً خطوط ساحلی آنها به دلیل ثبت تغییرات دوره‌ای آنها شناخت و درکی بهتر در مدیریت این نواحی به ما می‌دهد. داده‌های سنجش از دور و تصاویر ماهواره‌ای یکی از منابع معتبر جهت بررسی و تفسیر تغییرات تالاب‌ها محسوب می-شوند. بدین منظور در این مطالعه از تصاویر لندست سال‌های 2007 و 2018 (1386-1397 شمسی) به‌منظور بررسی تغییرات تالاب بین المللی انزلی استفاده شد. پس از انجام پردازش‌ها و تصحیحات مورد نیاز، از شاخص NDWIجهت تفکیک مرز آبی و خشکی استفاده شد. براین اساس بیشترین تغییرات خطوط ساحلی به ترتیب در شرق، غرب و مرکز تالاب با فاصله‌های 82/10885، 22/5781 و 830/3370 متر نسبت به سال 2007 بود. نتایج بررسی پهنه آبی تالاب نشان داد که مساحت تالاب از 2007 تا 2018 روند کاهشی داشت (به ترتیب 06/100 و5/29 کیلومترمربع) و بیشترین تغییرات مربوط به بخش‌های شرقی و مرکزی بود. به نظر می رسد نوسانات خطوط ساحلی و مساحت پهنه آبی در سال‌های مورد مطالعه متأثر از تغییرات سطح آب دریای خزر بوده است. همچنین این مطالعه کارایی سنجش از دور وشاخص NDWI را در شناسایی مناطق حساس تالاب انزلی و آگاهی بهتر شرایط دینامیکی آن نشان داد.