در دفاع از قصه‏گویی: مطالعۀ تطبیقی سندباد بحری هزارویک شب و سرودۀ دریانورد روزگارهای دور ساموئل تیلر کلریج (پژوهش ادبیات معاصر جهان)
اهمیت قصه‏گویی در دو اثر سندباد بحری، هزارویک شب و سرودة دریانورد روزگارهای دور ساموئل تیلر کلریج Samuel Taylor Coleridge نسبت به ساختار و درونمایه آنچنان که باید مورد توجه پژوهشگران واقع نشده است. این اهمیت بدان دلیل است که هر قصه، محصولی گفتمانی است که حامل نگره‏هایی خاص که نقش مهمی در خلق واقعیتی متفاوت دارد. انگارگان، قدرت هویت‏سازی دارد و منجر به شکلگیری دریانوردی نمادین در این دو اثر می‏شود، اما به دلیل اینکه انگارگان، به تعبیری، تصوری باطل است، قدرت تخریب نماد ساخته شده را نیز دارد. در این تحقیق با مطالعۀ تطبیقی و بررسی اشتراکات قصه گویی در دو اثر ذکر شده، تأثیر شگرف قصه‏گویی در انتقال انگارگان و شکل‏گیری هویت نشان داده شده و به این نتیجه می‏توان رسید که قصه به عنوان محصولی ایدئولوژیک هم اسطورهساز است هم اسطوره‏شکن، و در پایان تصویر و هویت متفاوتی از قهرمان دریایی که از سفر بازگشته در ذهن مخاطب هر راوی شکل میگیرد.