Religion og politikk – Festskrift for Anne Stensvold - Erik Bjørnerud; Cecilie Endresen; Christian Moe; Ingrid Vik (DIN)
Festskriftet til Anne Stensvold hedrer hennes innsats for å vise religionsvitenskapens samfunnsrelevans og forskning på sammenhengen mellom religion og politikk. Grensene mellom dem er aldri faste eller selvsagte, og ofte er vanskelige å få øye på. Forsidebildet illustrerer at alt kan bli religiøst, politisk eller begge deler—et bilde, en kvinne, en kropp, hunder og katter. Hva, hvordan og hvorfor kommer an på kategorier og kontekst—samfunnet og menneskene som former, tolker og utøver religion og politikk, og formes av det. Bidragene er skrevet av venner, kolleger og tre generasjoner religionsvitere, og viser fruktbarheten i hennes forskning.