Метод синтезу параметрів високочастотного блоку радіозасобів за умовним критерієм чутливості - В. П. Коцюба; І. В. Захарченко; Д. С. Комін; О. В. Чечуй (Системи озброєння і військова техніка)
У роботі наведено методику постановки та вирішення задачі оптимального синтезу параметрів радіоприймальних пристроїв (РПП), які працюють в ультракороткохвильовому діапазоні за умовним критерієм чутливості РПП при обмеженнях на вартість з урахуванням маркетингових даних. На основі її вирішення пропонується оцінювати ефективність високочастотних блоків РПП радіозасобів та обґрунтовувати пропозиції щодо модернізації реально експлуатованих та розробки нових цифрових авіаційних радіостанцій.