Модель складеного хаотичного сигналу та його кореляційні властивості - О. Л. Кащишин; К. С. Васюта; М. В. Дудко; Ю. В. Матюх; В. М. Биков (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
В роботі приводяться кореляційні властивості складеного хаотичного сигналу, а також аналізується можливість їх застосування в радіолокаційних системах посадки повітряних суден. Проведено порівняння кореляційних властивостей складеного хаотичного сигналу та радіоімпульсів, що застосовуються в існуючих системах. Продемонстровано, що використання складених хаотичних сигналів дозволить збільшити роздільну здатність по дальності та забезпечити скритність роботи таких радіолокаційних систем. Виходячи з результатів досліджень автокореляційної функції та тіла невизначеності, показано, що при використанні складеного хаотичного сигналу в якості зондуючого сигналу перспективних радіолокаційних систем посадки роздільна здатність покращиться в десятки разів.