ІНТЕГРАЦІЯ ЗАХИСНИХ ІНСТРУМЕНТІВ ПЛАТІЖНИХ СИСТЕМ В МЕХАНІЗМ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БЕЗПЕКИ БАНКІВСЬКОЇ СИСТЕМИ - Наталя Трусова; Олексій Мельник (Економіка та суспільство)
В статті розглянуто напрями інтеграції захисних інструментів платіжних систем в механізмі забезпечення безпеки банківської системи на засадах регламентованих міжнародних стандартів оверсайту до ритмічності руху грошово-кредитних платежів, залучення капіталу в міжбанківській інфраструктурі, що імплементується в мережі метапростору через процес сек`юридизації та під дією FinTech-ресурсів попереджує загрозу в операційній діяльності банків, координує, пришвидшує їх взаємодію в FinTech-середовищі. Обґрунтовано, що відсутність колаборації та адекватної стратегії співробітництва банків та FinTech-компаній щодо мінімізації ризиків платіжних систем в міжбанківській інфраструктурі призводить до послаблення політики безпеки банківської системи та деформації платіжного процесу в країні. Доведено, що за наявності оцифрованих параметрів кіберзахисту платіжних систем змінюється дія механізму забезпечення безпеки банківської системи країни, який спрямований на попередження загроз в міжбанківській інфраструктурі.