Розширення поняття торцевого ефекту в вихрових камерах - Volodymyr Turick (Mechanics and Advanced Technologies)
Проблематика. Механізми генерації вихрових структур в геометричних неоднорідностях обтічних поверхонь як основа  розвитку методів малозатратного керування гідромеханічними та теплофізичними характеристиками технічних пристроїв, літальних апаратів та засобів водного транспорту.