GENÇLERİN MODEL ALDIKLARI TELEVİZYON KARAKTERLERİ - Alev Üstündağ (Akademik İncelemeler Dergisi)
Bu çalışma 10-15 yaşarası gençlerin beğendikleri ve/veya model aldıkları televizyon karakterlerininözelliklerinin belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Araştırmanın örneklem grubunu310 genç oluşturmaktadır. Araştırmacı tarafından hazırlanan anket formu ilegençlerin beğendikleri ve/veya model aldıkları hem kadın hem de erkektelevizyon karakterlerinin özellikleri belirlenmiştir. Araştırma sonucunda hem kız ve erkeklerin eğlenceli,yakışıklı/güzel, başarılı, etkileyici, güçlü ve takdir edilen karakterözelliklerini beğendikleri ve/veya model aldıkları sonucuna ulaşılmıştır.Erkeklerde güçlü ve başarılı karakter özellikleri daha fazla görülürken,kızlarda güzel ve etkileyici olma karakter özelliklerinin daha fazla olduğugörülmüştür.