Georgeon, F. (2017). Le mois le plus long: Ramadan à Istanbul, Paris: Cnrs Éditions, 352 s. - Yasin Özdemir (Türkiye Din Eğitimi Araştırmaları Dergisi)
Fransız tarihçi François Georgeon’un son eseri Le mois le plus long: Ramadan à Istanbul (En Uzun Ay: İstanbul’da Ramazan), III. Selim’in tahta çıkışından, II. Dünya Savaşı’nın başlamasına kadar olan bir buçuk asırlık “modernleşme reformları” döneminde İstanbul şehrinde Ramazan ayının sosyal ve kültürel tarihini siyasi bağlamıyla ele alan tetkik bir eserdir.