Кримінально-правові ознаки сучасного тероризму - Yu. I. Kovalchuk; M. Yu. Boiarskyi (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
У статті здійснено комплексне кримінально-правове дослідження тероризму як одного з найбільш небезпечних злочинів проти основ національної безпеки України та міжнародного правопорядку. Особлива увага приділяється розкриттю об’єктивних і суб’єктивних ознак складу злочину, передбаченого ст. 258 Кримінального кодексу України. Зокрема, розглядаються категорії суспільної небезпеки терористичних посягань, мотиви та мета їх учинення – такі як залякування населення, вплив на органи державної влади, іноземні уряди чи міжнародні організації – а також способи реалізації терористичних актів, включаючи використання вогнепальної зброї, вибухових речовин, інформаційно-комунікаційних технологій тощо.