I de sosiale ytterkantene. Konstruksjoner av kjønn og maskuliniteter hos norske menn i ufrivillig sølibat - Fredrik Langeland; Lin Prøitz; Kamilla Knutsen Steinnes; Henry Mainsah (Tidsskrift for Kjønnsforskning)
Artikkelen handler om norske menn som identifiserer seg med å leve i ufrivillig sølibat. Det er en kvalitativ studie som tar utgangspunkt i intervjuer med syv norske menn, og gir ny kunnskap om et fenomen det er forsket lite på i Norge. Overordnet undersøker artikkelen mulige sammenhenger mellom deltakernes forhandlinger om kjønn og maskuliniteter, og interessen for antifeministiske nettfora. Analysen trekker på maskulinitetsteori og begrepet hybrid maskulinitet for å undersøke distansering fra og forhandlinger med ulike maskuliniteter. Den legger vekt på at antifeministiske nettfora gjennomgående fremstår som lite interessante eller relevante for deltakerne.