تعامل ادبی با نگاهی بر بوستان معرفت شیمل و تذکره الاولیاء عطار - حمیده بهجت (پژوهش ادبیات معاصر جهان)
تأثیرپذیری و تعامل ادبی در بین اقوام و فرهنگ‌های مختلف همواره وجود داشته است. در این تعامل جهانگردان، مستشرقان و ادیبان گامی مؤثر برداشته‌اند. از جمله این مستشرقان می‌توان به آنه‌ماری شیمل، نویسنده، مترجم، شرق‌شناس، اسلام‌شناس و عرفان‌پژوه دورة معاصر اشاره کرد که ویژگی‌های شخصیتی ـ علمی او، چه در جهان اسلام و چه در غرب شناخته شده است. او بیش از صد مقاله و کتاب به رشته تحریر درآورده است. یکی از برجسته‌ترین آثار وی، بوستان معرفت می‌باشد که از کتاب تذکرۀالاولیاء عطار نیشابوری تأثیر پذیرفته است. این جستار بر آن است تا نخست آنه‌ماری شیمل را به عنوان یک اندیشمند معاصر که در راستای شناساندن جهان اسلام، مذهب تشیع و عرفان گام مؤثری برداشته است، معرفی کند. سپس به بررسی تذکرۀالاولیاء و کتاب بوستان معرفت پرداخته و وجوه شباهت و تمایز آثار یادشده را نشان دهد. بدیهی است که برای تحقق این مهم ساختار و نیز محتوای دو کتاب مورد توجه قرار می‌گیرد