Irak Türkmen Şairi Ali yağmuroğlu’nun Şiirlerin’de Yabancılık ve vatan sevgisi - Yıldız Abdul Gani (مجلة الآداب)
Kerkük şehri, insanların nesilden nesile aktaracağı güzel bir anı olarak kalan Türkmen edebiyatına şaheserler veren çok sayıda yazar ve şairle doludur. Türkmen yurduna sevgi, can ve heyecan veren bereketli yağmur gibi yağan bir demet şiir, içten taşarak gelen, öğütler ve milli heyecan dolu, kağıda dökülen mısralar. Telafer’den Mendeli’ye, Bosna’dan Çeçenistan’a uzanan bir demet gül. Taş toprağı Türk olan Türkmenlerin yetiştirdiği, insanlarına engin duyguları içinde şiirleriyle yetiştiren vatan sevdasıyla yanan pişen Ali yağmuroğlu vatanından uzak yaşamayı istemeyerek kabul eden, çoğu zaman milli duygularla gönül avutturucu dizeler yazarak, acısını, sıkıntısını, haykırışını şiirle dile getiren şairin, ilk önce Hayatı, edebi kişiliği ve eserini ele aldıktan sonra bu araştırmada şairin şiirlerine yansıyan yabancılık ve vatan sevgisini ortaya çıkartmaktır. Son olarak bu araştırmanın okuyucularına yararlı olacağı değerlendirilmektedir.