VALOAREA DEZVOLTĂRII COMPETENȚEI DE COMUNICARE PRAGMATICĂ ÎN LIMBA ENGLEZĂ ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL PROFESIONAL TEHNIC - USM ADMIN (Studia Universitatis Moldaviae: Stiinte ale Educatiei)
Limba engleză rămâne să fie indispensabilă în multe sectoare de afaceri și domenii de activitate, facilitând comunicarea, colaborarea și inovația la nivel global. Articolul de față evidențiază importanța dezvoltării competenței de comunicare pragmatică în limba engleză în învățământul profesional tehnic, nivel ISCED 4, precum și preocuparea elevilor pentru dezvoltarea acestei competențe, având în vedere cerințele tot mai stringente ale angajatorilor privind stăpânirea limbii engleze. Studiul realizat în cadrul acestei cercetări, confirmă faptul că elevii consideră această competență esențială pentru dezvoltarea carierei lor profesionale și pentru a-și asigura competitivitatea pe piața muncii. Cuvinte cheie: competențe de comunicare pragmatică, limba engleză, învățământ profesional tehnic.