طراحی الگوی پیدایش رهبری مربی‌گرا در سازمان‏‌های دولتی با روش الگوسازی ساختاری تفسیری (مطالعه سازمان‌‏های دولتی) - محسن عارف نژاد; علی شریعت نژاد; مینا حسینی; شقایق صالح آبادی (پژوهش‌های روانشناختی در مدیریت)
رهبری مربی گرا یکی از سبک های مطلوب و کاربردی رهبری است که اثرات و تبعاتی مثبت برای سازمان دارد. از این رو، پژوهش حاضر با هدف طراحی الگوی پیدایش رهبری مربی‌گرا در سازمان‌های دولتی انجام شده است. این پژوهش، آمیخته و در پارادایم قیاسی استقرایی و از نظر هدف، کاربردی و از نظر ماهیت و روش، توصیفی پیمایشی است. جامعۀ آماری پژوهش حاضر خبرگان مشتمل بر استادان دانشگاه در حوزۀ مدیریت رفتار سازمانی و مدیریت منابع انسانی و همچنین، مدیران ارشد سازمان های دولتی هستند که از میان آن‏ها، اعضای نمونه با استفاده از روش نمونه گیری گلوله ‏برفی و بر اساس اصل کفایت نظری انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات در بخش کیفی، مصاحبۀ نیمه ‏ساختاریافته و در بخش کمی پرسش‏نامه است. برای تحلیل داده ها در بخش کیفی از روش تحلیل محتوا و کدگذاری با نرم ‏افزار اطلستی استفاده شد. همچنین، به منظور تحلیل کمی از روش الگوسازی ساختاری تفسیری استفاده شد. نتایج پژوهش مشتمل بر طراحی الگوی پیدایش رهبری مربی گرا است. الگوی رهبری مربی ‏گرا در این پژوهش در چهار سطح اصلی و بر اساس فلسفۀ رهبری مربیگرا، بستر و زمینۀ شکل گیری رهبری مربی گرا، ابعاد رهبری مربی گرا و پیامدهای آن تدوین شده است.