Аналіз методів синхронізації еталонних частотно-часових сигналів військовим користувачам - C.C. Шкурупій; В.М. Пилипенко; О.О. Клімішен; М.І. Кожушко; І.О. Атаманенко (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
В статті розглядаються основи побудови, зберігання, відтворення, синхронізації та передачі  розміру одиниці часу та частоти для військових користувачів. Порівнюються методи синхронізації сигналів статичних та динамічних стандартів за основними джерелами похибок, видами синхросигналів, алгоритмами порівняння, апаратурною реалізацією. Високі темпи вдосконалення еталонів часу і частоти, їх відносна нестабільність визначає актуальність підвищення точності опорних генераторів та удосконалення методів синхронізації. Аналізуються параметри нестабільності фази сигналу синхронізації від автономних стандартів частоти та глобальних навігаційних супутникових систем. Обґрунтовується вибір методу двосторонньої передачі сигналів часу та частоти як найбільш прецизійного.