ІНФОРМАЦІЙНО-КОМУНІКАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ ЯК ІНСТРУМЕНТ ПІДВИЩЕННЯ ЗАЛУЧЕНОСТІ В ПРОЦЕС ВИВЧЕННЯ НАВЧАЛЬНИХ ДИСЦИПЛІН В УМОВАХ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ - С.М. Телюков; В.О. Явтушенко; С.В. Гузченко; Г.А. Зливка (Системи озброєння і військова техніка)
Пропонується концепція застосування комунікаційної платформи на основі Інтернет месенджера сумісно з електронною системою дистанційного навчання Moodle для підвищення залученості тих, хто навчається в процес вивчення навчальних дисциплін в умовах дистанційного навчання. Викладені принципи організації вивчення навчального матеріалу та відпрацювання завдань при використанні системи Moodle та комунікаційної платформи. В якості основи для створення комунікаційної платформи, для підвищення залученості тих, хто навчається в процес вивчення навчальних дисциплін в умовах дистанційного навчання, пропонується використання Інтернет месенджерів. Запропоновано критерії визначення якості та рівня залученості в процес навчання. Надані рекомендації щодо створення комунікаційної платформи для обміну відкритої інформації та організаційні рекомендації щодо використання комунікаційної платформи.