КОМПЕТЕНТНІСНА ПАРАДИГМА ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ ПЕРЕКЛАДАЧІВ В УНІВЕРСИТЕТАХ АВСТРІЇ - Л.А. ОЛЕКСІЄНКО; Г.А. ЛУКАНСЬКА (Вісник Університету імені Альфреда Нобеля. Серія Педагогіка і психология)
Ринок перекладацьких послуг набуває певних особливостей, а саме вимагає від майбутніх перекладачів наявності певних компетенцій, необхідних для здійснення професійної діяльності. Тому чимало науковців апелюють до компетенцій і компетентностей як провідного критерію підготовленості сучасного випускника вищої школи, що стало підґрунтям конвертації компетентнісного підходу в систему вищої освіти за Болонською моделлю. Австрійська система підготовки перекладачів, маючи прикладний характер, спрямована на формування професійних компетенцій для виконання усного та письмового перекладу. Ґрунтовний аналіз зарубіжного досвіду професійної підготовки майбутніх перекладачів та відсутність його системного вивчення у вітчизняній педагогічній теорії і практиці дозволить розробити науково-методи