Espais de memòria i patrimoni a les Illes Balears. Guerra, resistència, exili - David Ginard Féron (Dictatorships & Democracies)
El següent estudi aborda la situació actual dels espais de memòria, arxius, hemeroteques i museus de les Balears en relació amb la Guerra Civil, amb l’oposició política al franquisme i amb l’exili. L’autor constata que —‌malgrat l’indubtable potencial de la història recent de l’arxipèlag, rica i diversa, i els avenços assolits en la recerca científica sobre el tema—, l’oferta d’equipaments públics de divulgació i estudi sobre aquest període històric és molt esquifida. En conseqüència, es plantegen algunes possibles vies de treball a mitjà i llarg termini.