Ansvaret for uaktsom medvirkning etter straffeloven - Anders Løvlie (Kritisk Juss)
Sammendrag Artikkelen omhandler det strafferettslige ansvaret for uaktsom medvirkning. Det redegjøres først for ulike typer bistandshandlinger og undersøkes om de faller inn under det generelle medvirkningsansvaret i straffeloven § 15, herunder drøftes om det er aktuelt med ansvar for «uaktsom medvirkning til forsøk» og «uaktsom medvirkning til delvis uaktsomt forsøk». Deretter rettes det terminologisk, strukturell og substansiell kritikk mot straffelovens regulering av ansvaret for uaktsom medvirkning.