ІННОВАЦІЙНІ ІНСТРУМЕНТИ ОНЛАЙН РІТЕЙЛУ В УМОВАХ ЦИФРОВОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ ЕКОНОМІКИ - Юлія Радзіховська; Антон Вознюк (Економіка та суспільство)
У статті досліджено інноваційні траєкторії розвитку і підтримки онлайн рітейлу в Україні, серед чого названо інституційну підтримку, автоматизацію і цифровізацію продажів, віртуальну, доповнену й змішану реальності. Проаналізовано відкритті дані орієнтовних витрат покупців через Інтернет в розрізі категорій товарів у 2024 р., та ключові чинники, що спонукали до онлайн покупок населення. Аргументовано необхідність активного практичного використання інноваційних інструментів підтримки онлайн рітейлу в умовах цифрової трансформації економіки. Висунуто гіпотезу, що автоматизація та цифровізація онлайн рітейлу дає змогу заощадити час. Автори наголошують на тому, що в умовах реалізації Цілей сталого розвитку важливим є здорова соціальна позиція онлайн рітейлу, адже наразі спостерігається в суспільстві схильність до розумного, ощадливого та екологічного споживання товарів й отримання послуг.