Desecaciones, arroz y demografía en el s. XIX - Emilio M. Obiol Menero (Cuadernos de Geografía de la Universitat de València)
L'article estudia pel que fa els Estanys d'Almenara, la interacció durant el s. XIX de tres components bàsics de l'agricultura litoral del País Valencia: el retrocés de la marjal, l'extensió del conreu de l'arròs i la presumpta perniciositat d'aquest en la salubritat de les poblacions veïnes.